Vauhdin hurmaa ja luonnon ihmeitä
Diakonissalaitos tukee työntekijöidensä hyvinvointia monin eri tavoin – työsuhdepyörä on yksi suosituimmista. Oulussa Niemelän yksikössä työskentelevä Petri Hämäläinen tarttui vuosi sitten mahdollisuuteen, eikä ole päätöstään katunut.
Polkien ympäri vuoden
Petrin työmatkat ovat taittuneet polkien aiemminkin, mutta sähköavusteinen pyörä oli kiinnostanut jo pitkään. Työmatkalla tuntui olevan aina ikävä vastatuuli ja polkeminen oli turhan työlästä. Vuosi sitten tuuleen tuskastuneen Petrin eteen sattui sopivasti intrauutinen tuoreesta työsuhdepyöräedusta, ja niin alkoi uuden menopelin hankinnan suunnittelu.
Petrin työsuhdepyörä on kuin osa perhettä: se on nimetty perheen ensimmäisen koiran mukaan Raunoksi. Petri pyöräilee Raunolla ympäri vuoden, sään mukaan – kovimmilla pakkasilla pyörä pysyy tallissa. Petrin polkemat kilometrit muodostuvat puoliksi työmatkoista ja puoleksi vapaa-ajan ajoista. Kesäloman jälkeen pääpaino tulee olemaan työmatkapyöräilyssä, kun Petri siirtyy sisäiseksi sijaiseksi.
Pyöräily sopii kaikille
Petri suosittelee pyöräilyä liikuntamuodoksi kaikille, jotka haluavat ylläpitää kuntoaan ulkona liikkumalla, mutta eivät pidä vaikkapa juoksemisesta. Sähköpyörällä pääsee myös tutustumaan luontoon ja ympäristöön laajemmin, kuin mitä tavallisella lihasvoimalla pyöritettävällä pyörällä jaksaisi. Tänä kesänä Petri ja Rauno polkevat uusiin mielenkiintoisiin kohteisiin:
“Tänä kesänä kanssa olemme Raunon kanssa saaneet mittariin lähes 600 kilometriä, ja lisää tulee koko ajan. Luonnon ihmeet on parasta nähdä ja tuoksutella pyörän selässä. Rasitusta tulee sopivasti, mutta ei liikaa näin melkein kuusikymppisellekään.”
Petrin vinkit työsuhdepyörän hankintaan:
- Erilaisten pyörien lista on loputon – on hybrideitä, maastopyöriä, sähköpyöriä jne. Mieti omien käyttötarpeidesi mukainen
- Mieti, minkä pituinen maksuaika on sinulle sopiva
- Hyödynnä laskuria, sen avulla voi laskea itselleen sopivan hintaisen pyörän ja maksuajan.
Tutustu täältä muihin henkilöstöetuihimme!