Eri kaupunki, sama työnantaja – Rinnekodit tarjoaa työmahdollisuuksia ympäri Suomen
Kun elämässä tulee eteen suunniteltuja tai yllättäviä muutoksia, on tärkeää, että tietyt palikat pysyvät. Työpaikka on yksi, josta haluaisi pitää kiinni, jotta moni muu elämän osa-alue olisi turvattu. Valtakunnallisen ja monipuolisen Diakonissalaitoksen konsernin ja sote-palveluita tarjoavan Rinnekotien vahvuutena on, että työntekijöillä on mahdollisuus työskennellä hyvin erilaisten asiakasryhmien kanssa ja vaihtaa myös ihan kokonaan toisenlaiseen tehtävään, tarvittaessa vaikka eri puolelle maata.
Helsingissä lasten ja nuorten yksikössä esihenkilönä toiminut Paula Laakso-Porras jäi vanhempainvapaalle muutama vuosi sitten. Perheessä pohdittiin, että nyt jos koskaan olisi vielä mahdollisuus kokeilla jotain aivan uutta, esimerkiksi muuttoa toiselle paikkakunnalle. Meren läheisyys olisi kiva, muutoin avoinna oli koko Suomen kartta. Koti löytyi melko nopeasti Oulusta.
”Pääkaupunkiseudulle jäi sukulaiset ja ystävät, mutta muutosta helpotti ajatus siitä, että lentoyhteys Helsinkiin on tunti, junakin mahdollinen ja autolla pääsee aina liikkumaan”, Laakso-Porras naurahtaa.
Hän muistaa pohtineensa muuttoa suunniteltaessa, että sote-alan ammattilaisena työtä löytyisi melko varmasti mistä vain, kun töihin paluu olisi ajankohtaista.
Lopulta myös työasiat menivät sujuvammin, kuin luulin.
”Lopulta myös työasiat menivät sujuvammin, kuin luulin.”
Laakso-Porras on työskennellyt Rinnekodeilla vuodesta 2015 ja ollut muun muassa perustamassa Juniori-Marttia ja Kasvunkoti-Marttia Helsingissä. Kesällä 2022 tuttu palvelualuejohtaja otti yhteyttä Laakso-Portaaseen muistettuaan tämän muuttaneen Ouluun – kaupungissa sijaitsevaan yksikköön etsittiin yksikönjohtajan sijaista.
”Niin minä sitten päädyin tänne Luotsiin. On onni, että sain jatkaa tutulla ja luotettavalla työnantajalla”, Laakso-Porras toteaa.
Syystä tai toisesta työn vaihtaminen talon sisällä tarjoaa vaihtelua ja uusia näkökulmia, eikä lomista ja muista saavutetuista eduista kuten työsuhde-eduista tarvitse luopua.
Monipuolisia työmahdollisuuksia ympäri Suomen
Rinnekotien asiakkaita ovat ikääntyneet, kehitysvammaiset, eri tavoin vammautuneet, riippuvuushäiriöiset ja asunnottomat henkilöt, lapset ja nuoret sekä muut erityistä tukea tarvitsevat henkilöt. Sote-alan ammattilaisille on työtehtäviä niin ympärivuorokautisissa asumisyksiköissä kuin päiväaikaan käynnissä olevissa toiminnoissa.
Rinnekodissa kannustetaan työnkiertoon talon sisällä. Monipuoliset asiakasryhmät ja työtehtävät mahdollistavat sen, että halutessaan työntekijä voi siirtyä työskentelemään esimerkiksi kehitysvammaisten parista ikääntyneiden yksikköön. Diakonissalaitos auttaa työntekijöitään myös asunnon löytämisessä, sillä konsernilla on tarjolla vuokra-asuntoja hyvien liikenneyhteyksien varrella – tästä on iso apu juuri esimerkiksi uudelle paikkakunnalle muuttaessa.
Myös Laakso-Porras siirtyi työskentelemään itselleen uuden asiakasryhmän parissa, aikuisten kehitysvammaisten henkilöiden, työskenneltyään aiemmin lasten ja nuorten kanssa.
Olen kiitollinen omalle tiimilleni siitä, miten minut on otettu vastaan ja olen saanut apua ja tukea.
”Olen kiitollinen omalle tiimilleni siitä, miten minut on otettu vastaan ja olen saanut apua ja tukea. Yksikönjohtajan tehtävässä on paljon yhteneviä asioita asiakasryhmästä riippumatta, joten olen pystynyt hyödyntämään aiempaa osaamistani ja tuomaan ehkä myös uutta näkökulmaa työhön”, Laakso-Porras kuvailee.
Oulu kaupunkina tulee Laakso-Portaan perheelle koko ajan tutummaksi, ja he viihtyvät siellä todella hyvin. Työpaikan lisäksi pohjoisemmasta avautui myös mahdollisuus opiskeluun. Laakso-Porras opiskelee tällä hetkellä ylempää AMK-tutkintoa sosiaali- ja terveysalan johtamisesta ja kehittämisestä Rovaniemellä Lapin ammattikorkeakoulussa.
”Johtaminen on se, mikä minua kiinnostaa. Olen iloinen siitä, että Rinnekodeilla kannustetaan myös tähän. Saa kehittää, kehittyä ja olla kehityksessä mukana”, Laakso-Porras toteaa.
Teksti: Viestinnän asiantuntija Johanna Haaga-Shrestha