Palvelu
Hoidontarpeen arviointi
Hoidontarpeen arvioinnissa kartoitamme asiakkaan päihdekäyttöä ja siitä johtuvia ongelmia sekä sosiaalista ja terveydellistä tilannetta kokonaisvaltaisesti. Hoidontarpeen arvion perusteella kerromme asiakkaalle eri hoito- ja kuntoutusvaihtoehdoista.
Palvelun sisältö
Hoidontarpeen arviointi koostuu 1–3 polikliinisesta käynnistä. Hoidontarpeen arvion tekee päihdetyön asiantuntija. Siihen ei lähtökohtaisesti sisälly lääkärin vastaanottoa, mutta lääkäripalvelut ovat saatavilla kuten korvaushoidon arviossakin.
Sijainti
Pääkaupunkiseutu ja Tampere.
Asiakkaat
Päihteitä käyttävät henkilöt.
Muuta
Pääkaupunkiseudulla palveluihin ohjaudutaan oman kunnan lähettämänä, Tampereella palveluihin voi hakeutua myös itse.
Palveluneuvonta
Maksuton palveluneuvontamme antaa lisätietoja ja auttaa oikean palvelun valinnassa arkisin klo 9-15.
palveluneuvonta@rinnekodit.fi
09 7750 5980
Hoidontarpeen arviointi
Hoidontarpeen arvioinnissa kartoitamme asiakkaan päihdekäyttöä ja siitä johtuvia ongelmia sekä sosiaalista ja terveydellistä tilannetta kokonaisvaltaisesti. Arvion perusteella kerromme asiakkaalle eri hoito- ja kuntoutusvaihtoehdoista. Näitä ovat muun muassa vieroitus yhdistettynä lääkkeettömään kuntoutukseen, mahdolliset hoito- ja kuntoutuspaikat, korvaushoito ja korvaushoitoarvioprosessi.
Tietoa palveluistamme
Opioidiriippuvuus on krooninen aivosairaus, jossa keskushermosto on sopeutunut opioidien jatkuvaan runsaaseen vaikutukseen, eikä elimistö enää toimi normaalisti ilman niitä. Säännöllinen korvaushoitolääkitys estää vieroitusoireiden syntymisen ja ylläpitää henkilön toimintakykyä, kuitenkin ilman huumaavaa vaikutusta.
Korvaushoito on terveydenhuollon luvanvaraista toimintaa. Teemme asiakkaillemme aina palveluntarpeen arvioinnin, koska korvaushoidolle on oltava lääketieteelliset perusteet. Toipumispolut ovat yksilöllisiä ja hoitoa toteutetaan joko haittoja vähentävillä tai kuntouttavilla tavoitteilla.
Kuntouttava korvaushoito on tarkoitettu asiakkaille, joiden tavoitteena on kuntoutuminen ja päihteettömyys.
Haittoja vähentävä hoito on tarkoitettu heille, joille päihteiden käytön lopettaminen ei ole ensisijainen tavoite. Heidän kohdallaan hoidolla pyritään vähentämään käytöstä aiheutuvia haittoja ja parantamaan elämän laatua.
Opioidikorvaushoitoon sisältyvät lääkehoito, psykososiaalinen tuki, vertaistuki sekä palveluohjaus. Tavoitteena on sellaisen hoidon ja elämäntavan löytyminen, jossa ihminen pystyy mahdollisimman normaaliin elämään sairauden kanssa.
Päihdepalveluyksiköissämme hyödynnetään myös asiakasedustajia ja naapurustotyötä, jotka omalta osaltaan lisäävät asiakkaiden osallisuutta ja kuntoutumista.
Korvaushoito on ainoa tutkittu opioidiriippuvuuden hoitomuoto, joka lisää hoidossa pysymistä, mahdollistaa kuntoutumisen sekä vähentää laittomien opioidien käyttöä, rikollisuutta, kuolleisuutta ja HIV-riskikäyttäytymistä.
Näissä toimipisteissä palvelu on saatavissa
Rinnekodit Breikki Helsinki
Päihdepalveluyksikkö Breikki Helsinki tarjoaa opioidikorvaushoitoa kuntouttavin ja haittoja vähentävin tavoittein.
Rinnekodit Breikki Tampere
Tarjoamme avohuumehoitoa eli hoidontarpeen arviointia, opioidikorvaushoitoa sekä palveluohjausta. Lisäksi tiloissamme toimii suonensisäisiä huumeita käyttäville henkilöille tarkoitettu terveysneuvontapiste.
Anna palautetta tai pyydä lisätietoja
Ajankohtaista
Kaikilla lapsilla on oikeus oppia
Rinnekodit Nuotin, Alatalon sekä Hillan ja Pyryn johtajat kertovat, miten heillä tuetaan lapsen oikeutta oppimiseen. 20.11. vietetään Lapsen oikeuksien päivää.
- Ajankohtaiset
Yhteisöllinen asuminen vahvistaa osallisuutta ja itsenäisyyttä
Yhteisöllinen asuminen antaa asukkaille mahdollisuuden elää itsenäistä ja omannäköistä elämää, samalla kun he saavat tarvitsemansa tuen arjen haasteisiin. Rinnekodit Jokipolussa Espoon Lakistossa on toteutettu tällaista asumisen mallia ympärivuorokautisen palveluasumisen rinnalla lokakuusta lähtien, ja ensimmäiset asukkaat ovat jo muuttaneet uusiin koteihinsa.
- Ajankohtaiset
Mihin vammaisella henkilöllä on oikeus?
Mirikle Nousiaisen itsemääräämisoikeutta käsittelevä blogisarja päättyy vammaisten henkilöiden itsemääräämisoikeutta pohtivaan tekstiin.
- Blogi